Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Rolls-Royce Wraith gaat ver over de drie ton

13 juni 2013 - City Motors, de Nederlandse importeur van Rolls-Royce, heeft een vanafprijs gegeven aan de Wraith. De nieuwe coupé verruilt voor niet minder dan € 360.000,- van gelukkige eigenaar. En dat is, gekeken naar wat gelijkwaardige modellen van andere merken kosten, een relatief hoge vanafprijs.

Met de Wraith heeft Rolls-Royce een auto neer proberen te zetten dat de concurrentie aankan met onder andere de Bentley Continental GT. Qua capaciteiten zal niemand daarover twijfelen, maar het prijskaartje kan de Wraith nog wel eens op gaan spelen. Hoewel de kopers van dit soort auto’s niet op een duizendje meer of minder zullen kijken, is het prijsverschil met de Bentley maar liefst ruim € 70.000,-.



Kwaliteit
Als we door dat prijsverschil heen prikken en kijken naar wat de Wraith nu eigenlijk biedt voor het geld, kunnen we alleen maar concluderen dat het geen miskoop zal zijn. Een 6.6 liter V12 met 632 pk en 800 Nm is al om te smullen, maar er is nog meer. In 4,6 seconden accelereert de 2.360 kg zware Brit naar 100 km/h en wie het gaspedaal maar lang genoeg naar beneden duwt komt vanzelf uit op de topsnelheid van 250 km/h. Elektronisch begrensd welteverstaan. En dan is er natuurlijk nog de afwerking die je van een Rolls mag verwachten; bij Rolls staat de kwaliteit van hun producten bovenaan de prioriteitenlijst.

Eindhoven
De Rolls-Royce Wraith is per direct te bestellen en wordt aan het einde van het jaar aan de eerste klanten afgeleverd. Ben je van plan om er één aan te schaffen, of wil je de weelderige fastback gewoon even in het echt zien, dan kun je daarvoor afreizen naar Eindhoven waar de Nederlandse importeur van het luxe-merk, City Motors, is gevestigd.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.