Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Prijzen voor Maserati Ghibli

12 juni 2013 - Met de nieuwe Ghibli treedt Maserati toe tot het D-segment waarin de grote Duitse drie de dienst uitmaken. Nu de Italiaan een prijskaartje omgehangen heeft gekregen krijgen we enigszins inzicht of dat ook zal blijven. Hier komen de prijzen van de Maserati Ghibli.

Eigenlijk bedient Maserati een net even wat ander publiek dan Audi, BMW en Mercedes en ook Jaguar en Lexus, maar er zullen vast mensen zijn die voortaan met een schuin oog naar Italië kijken wanneer ze op het punt staan hun portemonnee te trekken voor een limousine uit het E-segment. Echter wie niet minstens 85 mille op kan hoesten, kan een Maserati beter uit het hoofd zetten. De prijzen van de Ghibli beginnen namelijk pas bij € 80.376,- en dat is nog zonder rijkelijk gevinkt te hebben in de hebberige optielijst. Hoeft niet natuurlijk.

Prijsvergelijk
De vanafprijs geldt voor de dieselvariant, de 3.0 liter V6 met 275 pk. Hoe deze Ghibli zich verhoudt tot de vergelijkbare, automatisch schakelende topsedans van Audi, BWW, Mercedes en Jaguar? Nou, de Maserati is tussen de elf- en zeventienduizend euro duurder ten opzichte van een ongeveer gelijk presterende A6, 5-serie, E-klasse en XF. Zo staat de Audi A6 3.0 TDI (245 pk) voor € 67.280,- in de prijslijst en kost de BMW 530d (258 pk) minimaal € 63.696,-. De Mercedes E 350 CDI (252 pk) en Jaguar XF 3.0 V6 S (275 pk) staan in de boeken voor respectievelijk € 64.850,- en € 69.280,-.

Benzineprijzen
Wie opteert voor een Ghibli die alleen benzine lust kan eenzelfde prijsverschil tegemoet zien. Het voordeligste model, de 330 pk sterke V6 met één turbo, is er vanaf € 87.831,-. Wanneer twee turbo’s de zescilinder op gang moeten helpen bedraagt het tarief € 109.476,-. Maar dan beschik je wel meteen over 410 pk. Voor de Ghibli S met diezelfde V6-biturbo gekoppeld aan Q4-vierwielaandrijving vraagt Maserati € 114.705,-.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.