Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Audi A3 Limousine bestelbaar vanaf € 28. 500,-

23 mei 2013 - Vanaf eind deze maand is hij te bestellen, medio juni gaan we ermee rijden en vanaf begin september staat hij dan eindelijk voor iedereen in de showroom. We hebben het over de Audi A3 Limousine.

De A3 Limousine is Audi’s antwoord op de intussen als warme broodjes over de toonbank vliegende Mercedes-Benz CLA. Met de carrière(start) van de A3 Limousine lijkt het dan ook wel goed te zitten, want terwijl Stuttgart minstens € 32.495,- voor haar vierdeurs coupé vraagt, beginnen de prijzen van die van Audi bij € 28.500,-. Een prijsverschil van zomaar eventjes € 3.995,-. Voor de compleetheid: ten opzichte van een technisch vergelijkbare driedeurs A3 en vijfdeurs A3 Sportback is de A3 Limousine respectievelijk € 2.790 en € 1.600,- duurder.

Addertje
Bij de genoemde vanafprijs van afgerond 29 mille zit er wel een klein addertje onder het gras. Die geldt namelijk voor de basisversie met 125 pk sterke 1.4 TSI, en die motorisering is pas enige tijd later dan de marktintroductie leverbaar. Hem bestellen kan al wel vanaf 29, alleen zal je geduld dus wat langer op de proef worden gesteld. Vanaf september zijn er drie motorvarianten leverbaar, te weten de 1.4 TSI met 180 pk en cilinderuitschakeling, de 1.8 TSI met 180 pk en de 2.0 liter diesel met 150 pk. De vanafprijzen luiden respectievelijk € 29.300, € 34.190 en € 32.300,-. De S3 Limousine volgt eveneens later, net als diens vanafprijs.

Standaarduitrusting en opties
Vanaf de Ambition-uitvoering is iedere A3 Limousine uitgerust met een bestuurdersinformatiesysteem met efficiency-programma en vermoeidheidsherkenning. Ook inbegrepen is een sportonderstel, sportstoelen en Audi drive select. Bij de duurdere Ambiente zijn LED-interieurverlichting, blanke sierlijsten en parkeerhulp ook standaard, alsook een automatisch tevoorschijn komend display met MMI Radio. Het summum op het gebied van infotainment, maar optioneel is MMI Navigatie plus met 64 GB harde schijf, DVD-speler, stembediening, Bluetooth, 7-inch display met 3D-weergave en MMI touch. Ook digitale radio-ontvangst, de Audi Phone box en het Bang & Olufsen sound system zijn tegen meerprijs beschikbaar, terwijl met Audi connect internetdiensten onder handbereik komen te liggen. Geheel nieuw voor een Audi is de parkeerplaatsinformatie-functie. Deze geeft informatie over de dichtstbijzijnde parkeerplaatsen en -garages in de buurt van het reisdoel. Zelfs vrije plaatsen worden daarbij weergegeven.



Exclusieve preview
Geen geduld? Geen probleem. Van 27 mei tot en met 8 juni vindt er in de showroom van Audi Nederland in Leusden een exclusieve preview van de A3 Limousine plaats. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor gratis aanmelden via events.audi.nl/a3limousinepreview.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.