Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Nieuwe Land Rover Defender niet eerder dan 2016?

20 mei 2013 - Problemen in de hoogste regionen van Land Rover. Door een omslag in het design van de nieuwe Defender kan deze niet in 2015, maar pas in 2016 geproduceerd worden. En dan is de huidige Defender al met pensioen, aangezien die na 2015 niet meer aan de Europese emissie-eisen kan voldoen.

Land Rover heeft problemen met de opvolger van de Defender. Tenminste, dat beweren bronnen die dicht bij het vuur staan aan het Britse Autocar. De productieversie van de DC100, die we al in 2011 (!) zagen, krijgt in plaats van een nieuw onderstel een plekje op het PLA-platform. En daarmee komt de fabriek van Land Rover in India in de problemen.

Premium
Die problemen ontstaan door het platform zelf. Verwacht wordt dat de Land Rover Defender meer een premiummodel gaat worden, met een bijbehorend prijskaartje. Insiders beweren dat Land Rover tegen een scherpe prijs aluminium in kan kopen in Saoedi-Arabië, waardoor de productiekosten van de Defender enorm naar beneden kunnen gaan en productie in het Verenigd Koninkrijk een stuk aantrekkelijker is.

Geen ‘low-cost’-versie
Ook mogelijke plannen voor een fabriek in India waar motoren gebouwd zouden gaan worden gaan de koelkast in door deze onverwachte ommezwaai van de top van Land Rover. Samen met de verkopen die in India een duikvlucht hebben genomen vormt deze beslissing waarschijnlijk de doodssteek voor een ‘budget-Defender’ in samenwerking met Tata. Er is echter nog niets bevestigd, dus wellicht dat ook dit plan zijn weg naar de prullenbak nog vindt.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.