Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

BMW doet gefacelifte 5-serie en M5 uit de doeken

18 mei 2013 - Exterieurwijzigingen, nieuwe motoren en nieuwe voorzieningen sieren de vernieuwde BMW 5-serie. Vandaag trokken de Duitsers het doek van de nieuwe 'Fà¼nfer', die vanaf 29 mei te bestellen is. Daarnaast lieten ze ook de M5 niet ongemoeid.

Met drie verschillende modellen heeft BMW wereldwijd al meer dan een miljoen exemplaren van de huidige 5-serie verkocht. Een succes dat men graag voort wil blijven zetten en dan kan een kleine opfrisser nooit kwaad. De 5-serie Sedan, Touring en GT  hebben dan ook een lichte facelift ondergaan, met onderhuids meer veranderingen dan aan de oppervlakte te zien is. Opvallend is de komst van de 518d, een nieuwe 2.0 liter instapmotor in het dieselgamma. De 143 pk sterke dieselmotor is beschikbaar in zowel de Sedan als de Touring en heeft een fabrieksverbruik van 4,5 l/100 km. Vanaf € 45.990,- staat deze nieuwe variant bij de dealers.

Herzien
Ook andere motoren hebben een kleine ingreep ondergaan. BMW geeft aan dat het verbruik van iedere motor gedaald is, maar met hoeveel laten ze in het midden. Ook optisch is het één en ander veranderd. De Duitsers hebben de karakteristieke ‘nieren’ voorzien van extra contourlijnen en door lager geplaatste luchtinlaten is het sportieve karakter van de 5-serie Sedan en Touring extra benadrukt. De achterzijde is door de aangepaste bumper en de scherpere lichtunits optisch breder en opvallender.

5-serie GT
Ook de Gran Turismo-variant ontkwam niet aan de updates die BMW doorvoerde. Ook hier werd de voorbumper licht aangepast en is er extra dynamiek gecreëerd door een nieuw ontworpen achterzijde, voorzien van een verchroomde sierstrip. Tevens werd de LED-verlichting rondom de kentekenplaat aan de achterzijde opnieuw getekend, waardoor er meer diepte ontstaat. Tot slot is er, door grondige herziening van de bagageruimte, de kofferinhoud in de 5-serie GT met 60 liter gegroeid tot 500 liter.

eCall
Om ook binnenin mee te komen met de almaar sterker wordende concurrentie heeft BMW het ConnectedDrive-besturingssysteem herzien. Online diensten zijn beter geïntegreerd, office-producten zijn voorzien van een dicteerfunctie en de eCall-functie zit nu standaard op iedere 5-serie. Die alarmeert bij een ongeval automatisch de hulpdiensten en geeft ook volledig autonoom informatie door over de impact, locatie en het aantal inzittenden in de auto op het moment van het ongeluk.

M5 
In de pas lopend met de updates heeft BMW ook de M5 voorzien van een lichte update. En zoals verwacht heeft het eerder beschreven Competition Package zijn weg naar de ‘M’ gevonden, die ervoor zorgt dat de 560 pk sterke V8 zijn vermogen ziet stijgen tot 575 pk. Daarnaast zijn er keramische remschijven toegevoegd aan de optielijst. Van binnen en buiten heeft de M5 in grote lijnen dezelfde veranderingen ondergaan als de ‘reguliere’ 5, met het verschil dat er een nieuw M-sportstuur beschikbaar is voor de liefhebbers.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.