Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Nieuwe Maserati Quattroporte fors goedkoper

14 mei 2013 - De introductie van de nieuwe Quattroporte deed menig wenkbrauw fronsen. De instapmotor werd een zescilinder en ook het design kon niet op unaniem gejuich rekenen. Maar al die veranderingen hebben hun uitwerking op de prijs van de nieuwe Maserati. Die ligt namelijk beduidend lager dan voorheen.

Om exact te zijn vraagt Maserati voor de nieuwe Quattroporte € 140.357,-. Dit is wat de Italianen willen ontvangen voor de (basis)variant met 3.0 liter V6-motor, goed voor 410 pk. Het verschil ten opzichte van de oude instapper bedraagt daarmee een gigantische 47 mille! Voor die halve ton meer had je destijds weliswaar een machtige V8 (hoewel niet krachtiger), de nieuwe Quattroporte stelt daar weer een rijkere uitrusting tegenover met onder meer 19 inch velgen, zwarte remklauwen, pastellak, lederen bekleding en een met leder bewerkt multifunctioneel stuurwiel.

Quattroporte GTS
Indien je meer vermogen wenst, dan is er de versie met 3.6 liter V8. Voorzien van twee turbo´s levert deze 530 pk. Bovendien krijg je bovenop de standaarduitrusting nog een elektrisch bedienbaar zonnescherm, een driezits achterbank, die tevens te verwarmen is, en 20 inch velgen. Tegen een prijs van € 195.110,- staat de Quattroporte GTS op de oprit, en ook dat is aanzienlijk goedkoper dan het vorige (top)model. Die stond voor minimaal € 220.000,- in de prijslijsten.



Ellenlange optielijst
Opties tegen een meerprijs zijn er natuurlijk nogal altijd. Een elektrisch verstelbaar schuifdak, privacy glass, verschillende vormen houtinleg, Alcantara hemelbekleding, aluminium sportpedalen, Maserati Shift paddels, een verwarmbaar stuurwiel, prijken zoal in de ellenlange prijslijst. Daarnaast is er nog het Executive Pack, dat onder meer bestaat uit keyless-entry achterdeuren, 4-zone klimaatbeheersing en Wifi-connectiviteit. De meerprijs voor dit pakket is € 15.004,- (exclusief SIM-kaart voor draadloos internet).

Later dit jaar
Inmiddels is Maserati al gestart met de productie van de Quattroporte. De eerste kopers kunnen hun sportsedan in de loop van dit jaar verwelkomen. Een potente dieselmotor is voor een later moment aangekondigd. Wellicht dat hybriden op termijn zelfs mogelijk is. De geluiden rondom een hybride-aandrijflijn wakkeren in ieder geval steeds meer aan.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.