Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Nieuwe Audi RS 6 Avant heeft prijs

30 april 2013 - Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Audi vraagt minstens € 137.900,- voor de nieuwe RS 6 Avant. Als vierdeurs sedan wordt de nieuwe RS 6 niet geleverd. Voorheen wel, maar Audi's verkoopstatistieken van de voorgaande generaties wijzen uit dat ruimschoots het merendeel van de kopers voor de Avant-stationvariant heeft gekozen.

Opvallend is dat BMW de 560 pk en 680 Nm sterke M5 juist enkel als sedan levert. Zij vragen daar € 128.000,- voor. Ook de Jaguar XFR-S met 550 pk is er vooralsnog enkel in die vierdeurs carrosserievariant, maar heeft nog geen prijs. Blijft eigenlijk over de 557 pk sterke E 63 AMG van Mercedes-Benz. Die is er wel als station, Estate genaamd, en heeft, net als de RS 6 Avant, standaard vierwielaandrijving. Voor de prijs van € 142.300,- is hij de uwe. Als sedan is de E 63 AMG voordeliger, mede doordat de aandrijving louter op de achterwielen geschiedt. De vraagprijs bedraagt dan namelijk € 127.800,-.

Merkvoorkeur
Wil je per se een grote performance-station, dan is de keuze dus een stuk makkelijker: de Audi RS 6 Avant versus de Mercedes E 63 AMG Estate. De prestaties van beide modellen zouden de doorslag niet moeten geven, ondanks dat de Benz wat minder krachtig is. Beide kunnen immers nipt binnen de vier seconden naar 100 km/h knallen en hebben normaliter een topsnelheid van 250 km/h dat optioneel is op te rekken met een speciaal Performance-pack. Aangezien geld in deze regionen niet zozeer een rol speelt, is het maken van de definitieve keuze veelal een kwestie van merkvoorkeur. Met de uitrusting zit het altijd wel snor in deze (prijs)klasse.



Rijimpressie
De nieuwe Audi RS 6 Avant is per direct te bestellen en staat vanaf juni in de showroom. Wij hebben hem inmiddels al gereden en verwijzen we je dan ook graag door naar onze rij-impressie.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.