Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

21 april 2013 - Tegenwoordig koppelt iedereen zijn telefoon eenvoudig aan de geluidsinstallatie van zijn auto met Bluetooth. Maar wie zijn smartphone volledig wil gebruiken in zijn auto is op een klein aantal modellen aangewezen. Binnenkort voegt Volkswagen zich bij de merken die dit aanbieden met de iBeetle, die de Duitsers voor het eerst laten zien tijdens de Shanghai Motor Show.

Zoals de naam al doet vermoeden is een bijna volledige integratie met de iPhone mogelijk in deze Volkswagen iBeetle. In samenwerking met Apple werd een speciale app en een speciaal docking station in zowel de Beetle als de Beetle Convertible geplaatst, zodat de gebruiker zijn smartphone kan koppelen aan de iBeetle. En dat kan best nog wel eens leuk worden!

App
Als de speciale applicatie op de iPhone gestart is krijgt de bestuurder de keuze om zijn telefoon draadloos of via het docking station te koppelen aan de Beetle. Als dit gedaan is dan kan er gekozen worden uit verschillende opties. Zo is er de expert-mode die informatie over de iBeetle weer kan geven. Een G-krachten meter, olietemperatuur meter en een chronometer zijn enkele voorbeelden van die functies, evenals een kompas.

Snelste route
De app kan bovendien communiceren met Spotify en iTunes om zodoende muziek te streamen. Ontvangen berichten kunnen bovendien voorgelezen worden. Daarnaast is er de ‘trainer’, die rijtijden, afstanden en verbruik af kan lezen van de route tussen twee punten. Dat laatste kan gedeeld worden op social media als Twitter en Facebook, zodat de zuinigste, snelste of kortste route naar het werk met vrienden of collega´s kan worden uitgewisseld.

Subtiel
Van buiten zijn de mogelijkheden van de app niet te zien; de iBeetle verschilt amper van de gewone Beetle. Subtiele details zoals chromen strips aan de zijkant, grijze 18 inch wielen met chromen wieldoppen en spiegelkappen in hetzelfde ‘Galvano’ grijs wijzen de Beetle-liefhebber op het verschil tussen de twee modellen. Ook in het interieur zijn slechts kleine wijzigingen te vinden, zoals kleurenschema’s die knipogen naar dat van de iPhone.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.