Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Lexus GS weer met 20% bijtelling door 300h

19 april 2013 - Lexus voegt een tweede hybridemodel toe aan het leveringsprogramma van de GS-serie, de GS 300h. En daarmee is de Japanse luxe-sedan weer terug in de 20%-bijtellingsklasse.

Lexus presenteerde eind 2011 de geheel nieuwe GS 450h. Dat model wist destijds ondanks zijn krachtige 343 pk sterke hybride-aandrijflijn, heel knap, in aanmerking te komen voor 20% bijtelling. Inmiddels is zijn gemiddelde CO-uitstoot van 137 g/km door aangescherpte emissiegrenzen daar niet laag genoeg meer voor. Met de in Shanghai onthulde GS 300h is de Lexus GS weer terug in de geliefde bijtellingsklasse. De combinatie van een 2.5 liter viercilinder benzinemotor en een elektromotor levert het nieuwe model een gemiddeld verbruik op van slechts 5,0 l/100 km bij een CO2-emissie van minder dan 110 g/km. En dat betekent dat de GS 300h tot en met 2015 vijf procent fiscale korting krijgt bij zakelijk gebruik. De nieuwe Lexus GS 300h wordt eind dit jaar bij de Nederlandse dealers verwacht. Specificaties en prijzen worden later bekend gemaakt.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.