Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

BMW richt nieuw merk op in China?

15 april 2013 - BMW gaat wellicht een nieuw merk starten in China. Samen met de Chinese partner Brilliance Automotive willen de Duitsers opkomende markten gaan bespelen, zo vertelde marketingdirecteur Ian Robertson. Ook andere markten dan alleen China zullen bediend worden door het nieuwe merk.

Een mogelijke naam voor het nieuwe merk zou Zhi Nuo zijn, wat vrij vertaald ‘De Belofte’ betekent. De verwachting is dat het merk zijn modellen baseert op de auto’s die al gefabriceerd worden in de fabriek in Shenyang in China. Daaronder vallen de X1 en de 3-serie sedan en er wordt vooral gekeken naar elektrische varianten van deze auto’s. Ook de al bestaande i3 en i8 zouden kanshebbers zijn om in China onder de naam Zhi Nuo beschikbaar te komen.

Chinese wetgeving
De reden achter deze elektrische aandrijflijnen zijn de opvallende Chinese regels waaraan een nieuw merk zich moet houden. Buitenlandse automerken die een nieuw merk in het land willen lanceren moeten voldoen aan de regel dat haar modellen een hybride of volledig elektrische aandrijflijn hebben. Maar naast China zouden ook andere markten mogelijk bediend worden door de nieuwe dochteronderneming. Zelfs Europa zou niet buitengesloten worden. 

Naam
De naam van het nieuwe merk is nog niet bevestigd, wel wilde Robertson kwijt dat het bedenken van de titel geen pretje was. ‘Er is een aantal hele slimme mensen die zo’n beetje iedere naam die je kunt bedenken patenteren en er copyright op aanvragen. Hierdoor moesten we creatief uit de hoek komen.’ Mogelijk zal BMW aan het eind van deze week tijdens de Shanghai Motor Show meer informatie vrijgeven over het nieuwe merk.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.