Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Bugatti maakt snelste productie-cabrio ooit

10 april 2013 - Bugatti heeft het voor elkaar gekregen om het wereldsnelheidsrecord voor productie-cabrio's te vestigen. De Chinese Anthony Liu kreeg het voor elkaar om de Veyron Grand Sport Vitesse tot een top van 408,84 km/h te stuwen.

Op de Autosalon van Shanghai zal Bugatti de gloednieuwe wereldrecordhouder aan ons voorstellen. Speciaal voor deze recordpoging hebben de Fransen (opnieuw) een ander kleurtje aan de optielijst van de Veyron toegevoegd, zodat de benoeming tot wereldrecordhouder een speciaal tintje krijgt.

Lange naam
  Onlangs nog nam de organisatie van het Guinness Book of  Records het snelheidsrecord van de Bugatti Veyron Super Sports af omdat deze niet rechtsgeldig is neergezet. Dit op aangeven van het Amerikaanse Hennessey. De achterliggende reden hiervan was hun Venom GT die naar eigen zeggen wel recht heeft op die hoge eer omdat deze onaangepast een topsnelheid van 427,60 km/h wist te bereiken. Het officieuze wereldrecord van langste naam voor een productieauto zal Bugatti niet snel afgenomen worden. De officiële naam van de huidige recordhouder voor open productieauto´s is namelijk ‘Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse World Record Car Edition’.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.