Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Lexus IS 300h heeft aantrekkelijk prijskaartje

25 maart 2013 - Lexus zou met de IS 300h wel eens een (bescheiden) succes kunnen behalen. De 223 pk sterke Full Hybrid krijgt dan wel een bijtellingstarief van 20%, terwijl we op 14% hadden gehoopt, maar daar staat tegenover dat de vanafprijs van € 36.990,- ten opzichte van de concurrentie een stuk voordeliger is. De Audi A4, BMW 3-serie en Mercedes C-klasse krijgen nu toch echt een nieuwe rivaal.

Spijtig genoeg krijgt de Lexus IS 300h geen 14% bijtelling opgespeld. Met 99 g/km stoot de viercilinder benzinemotor 4 g/km teveel CO2 uit, waardoor de Japanner net buiten de boot van het meest gunstige tarief valt. De € 36.990,- die de instapper kost maakt daarentegen veel goed: voor een A4, 3-serie of C-klasse met vergelijkbare motorisering ben je al gauw 6 tot 9 mille extra kwijt.

Hoge standaard
Standaard legt Lexus met de IS 300h de lat hoog met climate control, Xenon koplampen met lichtsensor, 16 inch lichtmetalen velgen, een uitgebreid Lexus audiosysteem en Bluetooth connectiviteit. Schakelen behoort ook niet tot de verplichtingen, aangezien de IS 300h een hybride auto is en daarmee een automatische versnellingsbak meekrijgt. Al met al geen slechte deal.

First Edition
Voor € 41.990,- stelt Lexus de speciale IS 300h First Edition ter beschikking. In dit pakket zit onder meer 17 inch lichtmetaal, automatische grootlichtassistent, LED-koplampen, parkeerhulp, stoelverwarming met drie standen, stuurwielverwarming, een Hard Disk Drive navigatiesysteem en S-Flow klimaatbeheersing. Ook is bij elke Lexus IS 300h het Lexus Red Carpet Treatment standaard. Dit houdt in dat er een haal- en brengservice van de auto, vervangend vervoer bij een grote beurt en reiniging van interieur en exterieur na elke servicebeurt bij de prijs inbegrepen zijn. In juni zal de Lexus IS 300h bij de dealer te vinden zijn. Wie shopt in het D-segment krijgt er vanaf deze zomer een serieuze overweging bij. Reken alleen het verschil in bijtelling maar eens uit!Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.