Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Spyker op jacht met B6 Venator Concept

4 maart 2013 - Voor de aanhouder is geen weg onbegaanbaar. Het betreft niet alleen het motto van Spyker, maar markeert tevens de werkwijze van het Nederlandse bedrijf. Schijnbaar onvermoeid presenteert Spyker de B6 Venator Concept. Een definitieve opleving of een laatste stuiptrekking?

Laten we voorop stellen dat wij het Nederlandse Spyker een warm hart toedragen. Heel warm zelfs. Het merk heeft in het verleden summier geluk gekend en een derde opleving zien wij graag gebeuren. Toch bleven wij huiverig toen Victor Muller en zijn team de komst van een gloednieuw studiemodel aankondigden. Wordt het de doodsteek of de redding van het bedrijf uit Zeewolde. Dat antwoord zal de tijd leren, maar wel weten we nu alle details van de compacte sportwagen.

Jager
De naam van de B6 Venator Concept is net als het motto een Latijnse tekst. In het Nederlands vertaald betekent het jager, een knipoog terug naar de Spyker gevechtsvliegtuigen uit de vroege 20ste eeuw. Waarop de tweezits sportwagen exact jaagt is nog niet bekend, maar volgens Spyker moet het model de bestuurder een unieke combinatie van historie, prestaties en exclusiviteit bieden.

19 inch Turbofan wielen
Het uiterlijk van de B6 Venator Concept loopt geheel in lijn met de C8 Aileron en toont een hoge mate van detaillering. Zoom bijvoorbeeld eens in op de exorbitant vormgegeven LED-achterlichtunits, de fraaie uitlaten of de agressieve 19 inch Turbofan-wielen met gepolijste afwerking. Exclusief en zeer verzorgd oogt de jager absoluut. Toch lijkt de auto als we eenmaal uitgezoomd zijn ons niet te overtuigen. Alsof de proporties niet helemaal kloppen; de lange neus, hoge opbouw en dito achtersteven. Wij zijn er nog niet helemaal uit.

Adembenemende details
Hetzelfde geldt voor het interieur. De details van de schakelaars, versnellingspook en de ventilatoren zijn adembenemend, maar in grote lijnen valt de vormgeving ons tegen. Het is ons ietwat te hoekig en te recht. Gelukkig wist Spyker deze gedachte snel uit door het studiemodel te voorzien van schitterend leer, alsmede de metalen afwerking van de middenconsole. Zoals gezegd, het gevoel voor details ontbreekt nergens.

375+ pk
De vormgeving speelt absoluut een belangrijke rol in de aanschaf van dit type auto, maar de prestaties zijn evenzo interessant. Zoals gezegd is de B6 Venator in de basis een tweezits sportwagen met een middenmotor en achterwielaandrijving. Voor de aandrijving zorgt een 375+ pk sterke V6 gekoppeld aan een automatische zesbak. Prestaties van deze combinatie zijn nog niet bekend, maar met een leeggewicht van minder dan 1.400 kg belooft dit veel goeds.

Volgend jaar productieklaar
De Spyker B6 Venator Concept beleeft zijn publieksdebuut op de Autosalon van Genève, maar zal spoedig in productie gaan. Spyker vermeldt dat de eerste exemplaren begin 2014 van de band rollen voor Europa, het Midden Oosten en Azië. Amerika volgt in de herfst van 2014. Laten we het hopen!Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.