Ondernemen met de beste ondersteuning

ICT/Telecom

FinanciŽle instelling draait minder omzet door IT-problemen

28 oktober 2010 - IT-afdelingen van financiële instellingen blijven problemen ondervinden met legacy-systemen en de integratie van IT in de bedrijfsprocessen. Bovendien loopt 24 procent van de financiële bedrijven omzet mis vanwege problemen met IT-systemen.

Lees verder  |  Reageer

Cloud computing, virtualisatie, het Nieuwe Werken,wat kan ik er mee ?

27 oktober 2010 - Voor alle ondernemers van Nederland is de ICT Dag Midden Nederland een uitstekende gelegenheid op de hoogte te worden gebracht van het laatste nieuws op ICT gebied.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemingen verspillen miljoenen aan ongebruikte applicaties

25 oktober 2010 - 81 procent van de IT-professionals in Europa is van mening dat corporate netwerken ongebruikte applicaties en data hosten. Dit vormt een grote kostenpost, omdat de IT-afdeling wel uren moet steken in het beheer hiervan.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijfsleven ziet weinig resultaat van de spamwet

1 oktober 2010 - Ruim 85 procent van het Nederlandse bedrijfsleven merkt weinig van de invoering van de spamwet. Dit blijkt uit onderzoek van VDD IQware.Net waarin aan bedrijven uit verschillende branches gevraagd wat hun ervaringen met de spamwet en e-mailverwerking zijn.

Lees verder  |  Reageer

ICT-sector neemt meer ZZP-ers in dienst met keurmerk

1 oktober 2010 - De ICT Barometer van Ernst & Young toont een gematigd positief beeld voor de ICT-branche. De ICT indicator stijgt van 81 punten in juli naar 95 punten in september. Middelgrote bedrijven (twintig tot 500 medewerkers) zijn vooral verantwoordelijk voor deze stijging.

Lees verder  |  Reageer

Micropauzes onvoldoende effectief in strijd tegen RSI

17 september 2010 - Lang heeft men gedacht dat RSI of klachten bij beeldschermwerkers te beteugelen of te voorkomen waren door, tijdens het werk, frequent korte pauzes van enkele seconden in te bouwen.

Lees verder  |  Reageer

Virtuele server: lagere kosten, meer efficiŽntie

15 september 2010 - Kostenbesparingen, het vergroten van efficiëntie, sneller reageren op klantverzoeken en betere serviceniveaus zijn de belangrijkste redenen voor bedrijven om servers te virtualiseren. Ook virtualisatie als alternatief voor een disaster recovery-strategie wordt genoemd.

Lees verder  |  Reageer

Digitale mobiliteit bestrijdt file

13 september 2010 - MKB-bedrijven die aan de slag gaan met ‘Het Nieuwe Werken’, kunnen een forse bijdrage leveren aan het oplossen van het fileprobleem. Dat blijkt uit de pilot ‘Digitale Mobiliteit’, een grootschalige proef in 36 gemeenten in Amsterdam en omstreken.

Lees verder  |  Reageer

Technologiebranches hoeven geen geld, wel meer focus

26 augustus 2010 - "Met technologische innovatie kunnen we zelfs met minder geld van de overheid veel maatschappelijke problemen aanpakken, mits we de juiste focus kiezen." Met die stelling overhandigde Eric van Schagen, voorzitter van FHI, federatie van technologiebranches een 'technologiemanifest' aan demissionair minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemer wil zijn mensen altijd kunnen bereiken

23 augustus 2010 - De ondernemer is veeleisend wat betreft de bereikbaarheid in de vrije tijd van zijn medewerkers. 60 procent verwacht dat het personeel ook buiten kantoortijden bereikbaar is. Bijna een kwart de respondenten wil dat zijn personeel gedurende zeven dagen per week paraat staat en van acht procent moet dit ook in de vakantie.

Lees verder  |  Reageer

Helft MKB'ers gebruikt smartphone (half)

5 augustus 2010 - 43 procent van de ondernemers in het midden en klein bedrijf (MKB) gebruikt een smartphone, over een jaar zal dit aantal stijgen naar 65 procent. Dat blijkt uit onderzoek van De Vos & Jansen in opdracht van KPN onder 500 MKB ondernemers.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemer beveiligt bedrijfsgegevens onvoldoende

5 augustus 2010 - Meer dan 95 procent van de Nederlandse zelfstandig ondernemers heeft vertrouwelijke informatie op zijn computer staan en maar liefst 80 procent van hen is bang om deze gegevens te verliezen. Ruim een derde van de ondernemers heeft daadwerkelijk weleens gegevens definitief verloren.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
...  53