Ondernemen met de beste ondersteuning

ICT/Telecom

MKB opereert steeds vaker in de cloud

20 april 2011 - Maar liefst 41 procent van de Nederlandse MKB-bedrijven maakt gebruik van cloud computing. Dit blijkt uit Europees onderzoek van VMware Inc. Op Europees niveau ligt het percentage van MKB-bedrijven dat al een deel van hun infrastructuur of applicaties in de cloud heeft staan, rond de 60 procent.

Lees verder  |  Reageer

Drie tips om uw pc te beschermen tegen uw kinderen

15 april 2011 - Eén op de vijf ondernemers laat zijn kinderen weleens spelen op de zakelijke computer. En dat gaat nogal eens mis: in ruim vijftien procent van die keren brengt het kind schade toe aan de computer.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemers zijn fervente online shoppers

22 maart 2011 - Ondernemers blijken buitengewoon actieve internetshoppers te zijn. 77 procent van hen doet vaak online inkopen. Dat komt naar voren uit een poll van Ondernemer.nl.

Lees verder  |  Reageer

Nu ook mobiel parkeren met uw smartphone

14 maart 2011 - U gebruikt uw smartphone al om te bellen, mailen en navigeren. En nu kunt u er ook mee parkeren. Dankzij de Park-line app. U installeert de app, start hem op zodra u parkeert, bevestigt de parkeerzone en staat direct betaald geparkeerd. Bij terugkomst stopt u de parkeeractie met één druk op de knop.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemer voelt steeds meer voor het nieuwe werken

28 februari 2011 - Het animo onder ondernemers voor flexibel en mobiel werken is gedurende het afgelopen anderhalf jaar vrijwel verdubbeld van 8,4 procent naar 16,6 procent. Deze stijging wordt mede gedreven door de eigen, persoonlijke ervaring van directeuren, eigenaren en beslissers met mobiele technologie.

Lees verder  |  2 reacties

Acht tips voor het kiezen van uw nieuwe hostingprovider

18 februari 2011 - Het klinkt makkelijker dan het is, de juiste hostingprovider vinden. Maar ja, of het nu gaat om dedicated servers, colocatie of cloud-diensten, het inrichten van een kwalitatief hoogwaardige internet infrastructuur is voor de meeste bedrijven inmiddels aan de orde van de dag.

Lees verder  |  Reageer

MKB ligt plat als computer crasht

15 februari 2011 - Als de ICT binnen het bedrijf uitvalt, ligt de zaak ook plat. Dat geldt tenminste voor een kwart van de MKB-bedrijven, zo blijkt uit onderzoek van UNIT4 onder 1.000 Nederlandse MKB’ers.

Lees verder  |  Reageer

Check uw telefoonrekening!

9 februari 2011 - Meer dan 30 procent van de telecomrekeningen binnen het MKB klopt niet. Er bestaat derhalve de kans van één op drie dat de rekening die u ontvangt onjuist en te hoog is.  Hoe zit dat met die van u?

Lees verder  |  1 reactie

Ondernemer is positief over sociale media

4 februari 2011 - Sociale media zoals LinkedIn, Facebook en Twitter worden steeds belangrijker voor ondernemers. Driekwart van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf is er actief, om te netwerken en om het eigen bedrijf onder de aandacht te brengen. 

Lees verder  |  Reageer

Website accountant bevestigt stoffig imago

27 januari 2011 - De vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van de websites van accountantskantoren schiet ernstig tekort. Accountants kunnen niet alleen een verbeteringsslag maken ten aanzien van het gebruikersgemak maar uit onderzoek blijkt ook dat slechts een enkeling gebruik maakt van social media.

Lees verder  |  Reageer

Winkelgebieden veiliger door sms-alerts

26 januari 2011 - In 2010 verstuurden winkeliers in Nederland ruim 10.000 sms-alerts om elkaar te waarschuwen bij calamiteiten in hun winkelgebied. Ruim de helft van de sms-alerts bevatte een waarschuwing voor verdachte personen of vals geld.

Lees verder  |  Reageer

Maak gratis kennis met ‘Het Nieuwe Werken’

21 januari 2011 - De tweede pilot Digitale Mobiliteit is van start gegaan. Ondernemers uit Amsterdam en 36 omliggende gemeenten kunnen zich inschrijven om kosteloos kennis te maken met ‘Het Nieuwe Werken’.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijf verdient - ondanks boete - bijna vijftien miljoen met sms'en

13 januari 2011 - De OPTA heeft SD&P Interactive een boete van maar liefst 550.000 euro opgelegd voor het versturen van ongevraagde sms'jes waarvoor de ontvangers zich bovendien niet af konden melden. 

Lees verder  |  2 reacties

Vijf aanbevelingen om u voor te bereiden op calamiteiten

13 januari 2011 - Hoe gaan kleine en middelgrote ondernemingen en hun klanten om met onverwachte calamiteiten? Symantec Corp. deed onderzoek. Uit hun MKB Disaster Preparedness-onderzoek 2011 blijkt dat - ondanks het risico dat het MKB loopt -  disaster preparedness pas prioriteit krijgt nadat zich een calamiteit heeft voorgedaan.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
52  53  ...  54