Ondernemen met de beste ondersteuning

ICT/Telecom

Website accountant bevestigt stoffig imago

27 januari 2011 - De vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van de websites van accountantskantoren schiet ernstig tekort. Accountants kunnen niet alleen een verbeteringsslag maken ten aanzien van het gebruikersgemak maar uit onderzoek blijkt ook dat slechts een enkeling gebruik maakt van social media.

Lees verder  |  Reageer

Winkelgebieden veiliger door sms-alerts

26 januari 2011 - In 2010 verstuurden winkeliers in Nederland ruim 10.000 sms-alerts om elkaar te waarschuwen bij calamiteiten in hun winkelgebied. Ruim de helft van de sms-alerts bevatte een waarschuwing voor verdachte personen of vals geld.

Lees verder  |  Reageer

Maak gratis kennis met ‘Het Nieuwe Werken’

21 januari 2011 - De tweede pilot Digitale Mobiliteit is van start gegaan. Ondernemers uit Amsterdam en 36 omliggende gemeenten kunnen zich inschrijven om kosteloos kennis te maken met ‘Het Nieuwe Werken’.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijf verdient - ondanks boete - bijna vijftien miljoen met sms'en

13 januari 2011 - De OPTA heeft SD&P Interactive een boete van maar liefst 550.000 euro opgelegd voor het versturen van ongevraagde sms'jes waarvoor de ontvangers zich bovendien niet af konden melden. 

Lees verder  |  2 reacties

Vijf aanbevelingen om u voor te bereiden op calamiteiten

13 januari 2011 - Hoe gaan kleine en middelgrote ondernemingen en hun klanten om met onverwachte calamiteiten? Symantec Corp. deed onderzoek. Uit hun MKB Disaster Preparedness-onderzoek 2011 blijkt dat - ondanks het risico dat het MKB loopt -  disaster preparedness pas prioriteit krijgt nadat zich een calamiteit heeft voorgedaan.

Lees verder  |  Reageer

Freelance ICT-ers wacht goed 2011

11 januari 2011 - De interim ICT-markt is in 2010 langzaam maar structureel verbeterd, zo blijkt uit de IT-Contracts Flex-index. Deze marktmonitor toont aan dat de inzet van zelfstandige ICT-specialisten afgelopen jaar substantieel meer gevraagd werd dan in 2009.

Lees verder  |  Reageer

Verdeel uw sociale contacten in vier groepen

3 januari 2011 - Met de opkomst van sociale netwerken als Facebook en LinkedIn is het makkelijker (en sneller!) dan ooit om een netwerk op te bouwen. Toch heeft u weinig aan honderden connecties als ze niet verder gaan dan u te accepteren als connectie.

Lees verder  |  Reageer

Digitaal boekhouden is nog niet standaard voor ondernemer

24 december 2010 - Meer dan de helft van de Nederlandse ondernemers houdt zijn boekhouding nog altijd bij middels spreadsheets en tekstverwerkingsprogramma’s. Slechts 47 procent maakt gebruik van (online) boekhoudsoftware.

Lees verder  |  Reageer

MKB ziet steeds meer in online computing

21 december 2010 - Er is steeds meer behoefte aan flexibel werken, veilige opslag van data en het gemak van een externe ICT dienstverlener. Mede door de crisis is hier echter minder budget voor beschikbaar. MKB’ers zoeken dus ook naar een voordelige oplossing. Online computing bijvoorbeeld.

Lees verder  |  Reageer

Hoe is het met uw it-veiligheid gesteld?

20 december 2010 - Symantec daagt kleine bedrijven uit om hun beveiliging te meten aan andere organisaties. Dit kan met de Symantec Small Business Check-up. Hiermee test u uw bedrijf gratis op zwakke plekken in de it-beveiliging.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven krijgen te maken met nieuwe bedreigingen

15 november 2010 - Webbedreigingen zijn niet langer voorspelbaar. Nieuwe, gecombineerde bedreigingen, zoals Aurora, Stuxnet en Zeus, infiltreren organisaties via gecoördineerde tactieken.

Lees verder  |  1 reactie

Ondernemers laten kansen liggen op social network-gebied

12 november 2010 - Het internetlandschap blijft veranderen en ondernemers die niet inhaken op nieuwe ontwikkelingen lopen belangrijke kansen mis. Cloudgebaseerde technologieën zoals Google Docs, Twitter, LinkedIn en Facebook zorgen voor nieuwe mogelijkheden voor het MKB.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven in telecom en finance zijn het best vindbaar op internet

4 november 2010 - Voor de vijfde keer op rij heeft Checkit het Top 100 Online Vindbaarheid onderzoek uitgevoerd. De vraag die hierbij centraal stond: hoe is het gesteld met de vindbaarheid van de 100 grootste online adverteerders in Nederland?

Lees verder  |  Reageer

E-mailbeleid ontbreekt vaak in bedrijven

29 oktober 2010 - 60 procent van het Nederlandse bedrijfsleven werkt zonder centraal beleid voor de verwerking van e-mail. Dit betekent dat bij 60 procent van de bedrijven medewerkers er hun eigen manier van e-mailverwerking op nahouden.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
44  ...  45