Ondernemen met de beste ondersteuning

Financieel

Belastingadviseurs bezorgd over kwaliteit Belastingdienst

3 september 2010 - De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) roept de Belastingdienst op de kwaliteit van de relatie met ondernemingen in stand te houden. Veel ervaren inspecteurs gaan met pensioen en worden - mede door bezuinigingen - niet of niet adequaat vervangen. Dat is nadelig voor een efficiënte en effectieve verhouding belastingplichtige-fiscus, en uiteindelijk ook voor ons vestigingsklimaat.

Lees verder  |  Reageer

BTW-voordeel woon/werkpanden verdwijnt

26 augustus 2010 - Op 1 januari 2011 verdwijnt het BTW-voordeel op woon/werkpanden voor ondernemers en zzp’ers. Ook lopende bouwprojecten worden hierdoor geraakt. Voor woon/werkpanden en vakantiewoningen in aanbouw is het van belang het pand zo snel mogelijk tot het ondernemingsvermogen te rekenen, de BTW te claimen en het pand dit jaar nog in gebruik te nemen.

Lees verder  |  Reageer

Jonge Werkgevers steunen ingreep in pensioenuitkeringen

26 augustus 2010 - De Nederlandse jonge werkgevers, verenigd in Jong Management, zijn tevreden met de maatregelen die minister Donner neemt in de pensioenuitkeringen. Het ingrijpen van Donner is volgens de jonge werkgevers noodzakelijk. De ingreep in pensioenuitkeringen toont dat de minister een duidelijke keuze maakt: hij schuift de rekening niet door naar een volgende generatie.

Lees verder  |  Reageer

Kleine ondernemer nauwelijks bekend met SBR

5 augustus 2010 - Nederlandse ondernemers met minder dan 50 medewerkers zijn nauwelijks bekend met Standard Business Reporting (SBR), de gestandaardiseerde wijze van elektronische gegevensuitwisseling tussen ondernemer, overheid en intermediair. Ook zien ondernemers weinig in de door de overheid beloofde lastenverlichting.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
...  74