Ondernemen met de beste ondersteuning

Financieel

Middelgroot bedrijf in de problemen door herfinancieringgolf

13 oktober 2010 - Niet alleen grote beursgenoteerde bedrijven, maar juist de kleinere ondernemingen zonder geformaliseerde treasuryfunctie moeten zich zorgen maken over de herfinancieringgolf die op komst is.

Lees verder  |  Reageer

Workshop 'Transparante duurzaamheidsverslagen'

8 oktober 2010 - BECO geeft op dinsdag 2 november een workshop over het maken van een Maatschappelijke Jaarverslag (MJV). De publicatie van een transparant duurzaamheidsjaarverslag wordt voor bedrijven steeds belangrijker.

Lees verder  |  Reageer

U krijgt meer te besteden in 2011

7 oktober 2010 - In de nasleep van de recessie zien ondernemers hun koopkracht licht toenemen in 2011. Gesteund door het gematigde economische herstel stijgt de koopkracht van zelfstandige ondernemers met 0,75 procent terwijl de koopkracht van directeuren-grootaandeelhouders (dga's) met 0,25 procent toeneemt.

Lees verder  |  Reageer

Werkgever wil meer controle over collectieve pensioenregeling

4 oktober 2010 - Driekwart van de werkgevers van organisaties tot 100 medewerkers voelt zich in het kader van goed werkgeverschap verplicht om de medewerkers een pensioenregeling aan te bieden. Tegelijkertijd is er bij deze groep veel behoefte aan zekerheid met betrekking tot de totale pensioenpremielast.

Lees verder  |  Reageer

Eén miljard vanuit Europa voor Nederlandse bedrijven

30 september 2010 - Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen hebben tijdens de eerste drie jaar van het Zevende Kaderprogramma (KP7) van de Europese Commissie een miljard euro ontvangen voor innovatie en onderzoek.

Lees verder  |  Reageer

Toename acquisitiefraude en spooknota’s vraagt om alerte ondernemer

29 september 2010 - Steeds meer ondernemers worden de dupe van partijen die hen ongewenste dure contracten aansmeren. Acquisitiefraude kost ondernemers jaarlijks zo’n 400 tot 500 miljoen euro, zo rekende het Steunpunt Acquisitiefraude uit.

Lees verder  |  Reageer

Boeterenteregeling is geen garantie voor betere betaalmoraal

28 september 2010 - Een maximale betaaltermijn van dertig dagen is in de praktijk niet af te dwingen, zolang bedrijven de contractuele vrijheid hebben onderling andere afspraken te maken. Bovendien kan dergelijke wetgeving juist leiden tot een slechtere betaalmoraal in Nederland.

Lees verder  |  Reageer

Kabinet vergeet zzp'ers in belastingplan

28 september 2010 - FNV Zelfstandigen Bouw wil verhoging van de zelfstandigenaftrek. Anders dreigen zzp'ers erop achteruit te gaan. Nu helpt het demissionaire kabinet alleen de grote ondernemer, want die krijgt een douceurtje in de vorm van verlaging van de vennootschapsbelasting. 

Lees verder  |  Reageer

Belasting voor mkb omlaag

27 september 2010 - Kleine en middelgrote bedrijven gaan minder winstbelasting betalen. Het tarief in de vennootschapsbelasting over de eerste 200.000 euro winst die een bedrijf boekt, wordt structureel verlaagd naar twintig procent.

Lees verder  |  Reageer

Premieanalyse bespaart u premiekosten

21 september 2010 - Bedrijven dragen soms ongemerkt teveel sociale premies af aan het UWV. ADP ontwikkelde daarom een service om deze premies voor werkgevers terug te vorderen. Het succes van deze premieanalyse is aanleiding voor een nieuw project: de gedifferentieerde premiecontrole. 

Lees verder  |  1 reactie

Bouwondernemers verwachten impuls door BTW-verlaging

20 september 2010 - Per 1 oktober  wordt de BTW op renovatie- en herstelwerkzaamheden gedurende negen maanden verlaagd van negentien procent naar zes procent. Deze tijdelijke verlaging van de BTW zal een impuls zijn voor de bouwsector, zo verwacht 60 procent van de ondernemers in de bouw.

Lees verder  |  Reageer

Kredietverzekeraars pakken de draad weer op

15 september 2010 - Kredietverzekeraars breiden sinds een aantal maanden de dekking van transacties in binnen- en buitenland weer uit. "Feitelijk zijn we ongeveer een jaar geleden begonnen met het herstellen van de dekking en met het verhogen van onze capaciteit voor nieuwe aanvragen," aldus Bert Bruning, algemeen directeur van Atradius Nederland.

Lees verder  |  Reageer

Reflexzonemassage: minder ziekteverzuim, extra fiscaal voordeel

7 september 2010 - Bedrijven kunnen sinds kort ook Reflexzonemassage inzetten om ziekteverzuim te voorkomen en terug te dringen. De Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT) heeft overeenstemming bereikt met de belastingdienst om reflexzonemassage, onder bepaalde voorwaarden, te zien als vrije arboverstrekking.

Lees verder  |  Reageer

Belastingadviseurs bezorgd over kwaliteit Belastingdienst

3 september 2010 - De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) roept de Belastingdienst op de kwaliteit van de relatie met ondernemingen in stand te houden. Veel ervaren inspecteurs gaan met pensioen en worden - mede door bezuinigingen - niet of niet adequaat vervangen. Dat is nadelig voor een efficiënte en effectieve verhouding belastingplichtige-fiscus, en uiteindelijk ook voor ons vestigingsklimaat.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
67  ...  68