Ondernemen met de beste ondersteuning

Commercieel

Hoe haal je de juiste klanten binnen voor je startup?

19 november 2021 - Groei. Het is de eerste grote hindernis voor de meeste bedrijven die net starten, en eentje waarover velen struikelen. Volgens Sudheesh Nair, CEO van ThoughtSpot en voorheen bestuurder bij Nutanix, zijn voor elke startup de eerste tien klanten de sleutel tot groei. Maar het verwerven van de juiste tien klanten vereist strategie en zelfevaluatie die niet vanzelfsprekend zijn voor de gemiddelde ondernemer.

Lees verder  |  Reageer

De impact van een goede portretfoto

18 november 2021 - We leven in een digitale wereld. De eerste ontmoeting, of het eerste contact met mensen vindt vaak plaats via social media. Bijvoorbeeld via een online bericht zoals chat of email of via een kennismaking op LinkedIn. Een persoonlijke eerste indruk van iemand krijgen is daardoor volledig veranderd. Je kijkt elkaar vaak niet meer rechtstreeks in de ogen, maar je kijkt naar de foto van degene met wie je praat.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven moeten voordelen van data delen aantonen voordat klanten toestemming geven

17 november 2021 - Veel mensen in Nederland en de EMEA-regio zijn bereid om data met bedrijven te delen in ruil voor een betere dienstverlening, ondanks dat ze daar aanvankelijk terughoudend tegenover staan. Dit blijkt uit onderzoek van Experian, uitgevoerd door Forrester Consulting.

Lees verder  |  Reageer

Hoe maak je van Black Friday een succes?

12 november 2021 - Met de feestdagen in aantocht, zijn zo goed als alle retailpijlen gericht op Black Friday en Cyber Monday. Ook dit jaar wordt verwacht dat het verkeer naar de webwinkels enorm toe zal nemen en dan is goede communicatie met en naar je klant cruciaal. Daarom deelt Bas van de Brug, een van de twee eigenaars en oprichters van Shopify-merchant Colourful Rebel, graag een aantal praktische tips.

Lees verder  |  Reageer

Nee tegen Black Friday: Nederlanders zitten niet te wachten op Amerikaanse kortingsdag

11 november 2021 - Vrijdag 26 november is het weer zover: Black Friday. De kortingsdag wordt jaarlijks door veel retailers groots aangekondigd met als resultaat koopjesgekte in volle winkelstraten en uitzonderlijke drukte bij webshops; dat is tenminste het beeld dat wordt geschetst. Maar is dit wel de realiteit? Uit onderzoek van Manhattan Associates blijkt dat Nederlanders niet echt zitten te wachten op de Amerikaanse kortingsdag.

Lees verder  |  Reageer

Vier op de tien webshophouders halen minder voldoening uit werk door marketplaces

9 november 2021 - Vier op de tien ondernemers of eindverantwoordelijken achter een webshop zegt minder voldoening uit zijn of haar werk te halen als er zaken worden gedaan via een marketplace. Dat blijkt uit onderzoek van Wolfpack onder 449 ondernemende of in loondienst werkende managers en eigenaren van webshops, uitgevoerd door Panelwizard.

Lees verder  |  Reageer

Onderzoek: B2B-webshops laten klanten nog te vaak in de steek

27 oktober 2021 - B2B-leveranciers schieten nog te vaak te kort in het online bedienen van hun klanten, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Iets meer dan de helft (52 procent) van B2B-webshops voldoet niet volledig aan de verwachtingen. De grootste frustraties van kopers zijn moeite met het vinden van relevante producten (32 procent), geen of niet genoeg productafbeeldingen of video's (30 procent) en het onvermogen om met iemand te praten of een vraag te stellen (28 procent).

Lees verder  |  Reageer

Kwart retailers verlamd door faalangst

20 oktober 2021 - Faalangst verlamt een kwart van de Nederlandse retailsector. 25 procent van de retailers neemt geen beslissingen vanwege de mogelijke gevolgen. Volgens onderzoek, uitgevoerd door Opinium en LiveArea, staan bedrijfsleiders in de retail stil en willen zij niet innoveren of nieuwe functies, producten of diensten ontwikkelen uit angst om te falen.

Lees verder  |  Reageer

Volwassen customer experience leidt tot veerkracht, omzetgroei en behoud van personeel

18 oktober 2021 - Uit nieuw onderzoek van Zendesk in samenwerking met Enterprise Strategy Group (ESG) blijkt dat het voor bedrijven die het afgelopen jaar verder hebben geïnvesteerd in het verbeteren van hun klantervaring (customer experience, CX) zestien keer waarschijnlijker is dat ze weerbaarder uit de pandemie komen. Ook hebben zij drie keer meer kans om hun klantenbestand jaar na jaar uit te breiden.

Lees verder  |  Reageer

38 procent bedrijven staat onverschillig tegenover veroordeling klant

11 oktober 2021 - Maar liefst 38 procent van de Nederlandse bedrijven geeft aan het niet belangrijk te vinden om te weten of een uiteindelijke begunstigde van een bedrijf waar de organisatie zaken mee doet een veroordeling achter zijn naam heeft. Dat blijkt uit onderzoek van Altares Dun & Bradstreet, uitgevoerd onder 350 werkenden die eindbeslisser zijn binnen hun werkgebied.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven kunnen productinformatie beter benutten met 2D codes

4 oktober 2021 - De barcode die nu op productverpakkingen staat, biedt beperkte mogelijkheden om informatie te verstrekken. Nadert het tijdperk van de barcode zijn einde? Of het nu gaat om de reis van een product van herkomst tot na verkoop te kunnen volgen of direct met consumenten kunnen communiceren, over bijvoorbeeld herkomst, garantie, terugroepactie, aanbiedingen of houdbaarheid.

Lees verder  |  Reageer

Black Friday 2021: Retailers klaar? Verkopen maar!

1 oktober 2021 - De feestdagen komen er weer aan, dus veel webwinkeliers zijn al bezig met de voorbereidingen op deze hectische tijd. Hoewel dit altijd een kansrijke periode is, zorgen deze dagen ook voor veel druk bij webshops en vervoerders. En aangezien veel consumenten koopjesfestijnen als Black Friday en Cyber Monday aangrijpen om hun cadeaus voor Sinterklaas en Kerstmis te kopen, hebben we ook nog eens te maken met een strakke deadline.

Lees verder  |  Reageer

Vijf tips voor ondernemers die abonnementsvormen overwegen

30 september 2021 - Steeds meer ondernemers bieden hun producten en diensten aan in abonnementsvorm. We zien dit gebeuren in alle sectoren. Zelfs in de zakelijke dienstverlening schakelen ondernemers over van hun traditionele ‘uurtje factuurtje’ naar abonnementen. Een abonnementsmodel creëert immers voorspelbare omzet, ontzorgt klanten tegen een vast tarief en versterkt de klantenbinding.

Lees verder  |  Reageer

E-commerce kost Europese supermarkten miljarden winst

24 september 2021 - Supermarkten zagen sinds de uitbraak van corona het online boodschappen doen exploderen. Uitgaande van 2020 is de transitie in Europa met vier tot vijf jaar versneld. De penetratie van e-commerce is tot 11 procent van de supermarktomzet opgelopen. Maar dat leidt niet tot een hoera-stemming.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
7  8  9  10  ...  56