Ondernemen met de beste ondersteuning

Commercieel

Consumentenautoriteit gaat onbetrouwbare webshops scherp in de gaten houden

31 januari 2012 - De Consumentenautoriteit gaat scherp toezien op onbetrouwbare webwinkels. directeur Bernadette van Buchem: "Steeds meer consumenten kiezen voor online shoppen. Het aantal klachten over webshops die het bestelde product niet leveren of die het geld niet terugbetalen als men binnen de wettelijke termijn van de koop afziet stijgt navenant."

Lees verder  |  Reageer

NL Streets awards kent nog vijf gegadigden

11 januari 2012 - Er zijn nog vijf winkelstraten in de race voor de belangrijkste winkelstraatprijs van Nederland, de NLstreets awards. Op nlstreets.nl kan iedereen tot eind januari stemmen op zijn favoriete winkel en winkelstraat van 2011.

Lees verder  |  Reageer

Omzet webwinkel blijft ondanks alles stijgen

10 januari 2012 - Het MKB-segment van de Nederlandse webwinkels heeft in 2011 een groei doorgemaakt van bijna tien procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Hoewel de stijging de laatste maanden iets achterbleef kunnen webwinkeliers tevreden terugkijken op 2011.

Lees verder  |  Reageer

Onderscheid u met financiŽle PR

5 januari 2012 - Steeds meer bedrijven gebruiken financiële PR om zich te positioneren als betrouwbare partner. Graydon introduceert daarom het ‘Financieel Gezond Certificaat’. Hiermee laten bedrijven zien dat ze een financieel solide partner zijn, en onderscheiden ze zich van de concurrent.

Lees verder  |  Reageer

Is uw onderneming klaar voor de nieuwe Code E-mail?

3 januari 2012 - Per 1 januari 2012 geldt de herziene Code E-mail. In de nieuwe Code staat omschreven hoe en wanneer organisaties (adverteerders, bestandseigenaren en bewerkers) commerciële e-mail mogen versturen.

Lees verder  |  Reageer

Gratis tips voor onvergetelijke evenementen

19 december 2011 - De feestdagen. Wie kijkt er niet naar uit? Maar hoe zorgt u dat uw kerstfeest helemaal perfect verloopt? En hoe organiseert u dé nieuwjaarsreceptie van 2012? Kevin Van der Straeten geeft 100.000 digitale exemplaren weg van zijn boek EVENTS.

Lees verder  |  3 reacties

Direct marketing campagnes ineffectief door oppervlakkige doelgroepselectie

25 november 2011 - Veel bedrijven slaan bij hun doelgroepselectie voor direct marketing campagnes enkele cruciale stappen over, waardoor de respons op campagnes vaak substantieel lager is dan nodig.

Lees verder  |  Reageer

Vijf tips voor uw webwinkels tijdens het feestseizoen

14 november 2011 - De naderende feestdagen zijn een goudmijn voor de meeste webshops. Uit onderzoek van Blauw Research in opdracht van Thuiswinkel.org bleek dat de gemiddelde omzetstijging eind vorig jaar in de periode van 1 november tot tweede kerstdag maar liefst 40 procent bedroeg.

Lees verder  |  Reageer

Inzet nieuwe technologie geeft impuls aan winkelgebieden

8 november 2011 - Het winkel- en koopgedrag van consumenten verandert de komende jaren ingrijpend volgens het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). Het gebruik van nieuwe technologie, met name mobiel internet, leidt er toe dat consumenten winkels en winkelgebieden veel gerichter gaan bezoeken.

Lees verder  |  Reageer

Klantwaarde versus de waarde van een onderneming

1 november 2011 - Ondernemers staan in het huidige economisch klimaat onder grote druk. Korte termijn resultaten staan hoger op het prioriteitenlijstje dan lange termijn investeringen. Helaas worden hierbij de wensen en behoeften van de klant over het hoofd gezien met desastreuze consequenties.

Lees verder  |  Reageer

Budget, draagvlak en positionering grootste struikelblokken voor employer branding

1 november 2011 - Volgens employer brand professionals is budget het grootste struikelblok voor het werken aan het employer brand, gevolgd door draagvlak bij het management en het bepalen van de unieke en onderscheidende positie.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven moeten leren van klantverlies zorgverzekeraars

31 oktober 2011 - Uit onderzoek van Independer is gebleken dat het aantal Nederlanders dat van plan is dit jaar te wisselen van zorgverzekeraar bijna is verdubbeld ten opzichte van 2010. Vorig jaar stapte 5,5 procent over, dit jaar wordt dit geschat op bijna tien procent. Dat is goed voor 1,6 miljoen klantmutaties. Arno Jellema, directeur van The Consultancy Firm, waarschuwt ook andere bedrijven voor eenzelfde scenario.

Lees verder  |  1 reactie

Tankstations willen weer alcohol verkopen

20 oktober 2011 - Enkele Nederlandse benzinestations gaan binnenkort weer bier en wijn in de schappen zetten. De pomphouders willen zo een proefproces uitlokken omdat zij het oneerlijk vinden dat zij geen alcoholhoudende drank mogen verkopen. Dat schrijft BN DeStem.

Lees verder  |  1 reactie

Telefonische bereikbaarheid laat nog te wensen over

14 oktober 2011 - Bedrijven in Nederland richten hun energie vooral op de bereikbaarheid van hun callcenters, maar lijken daarbij hun back-office (algemene nummer, doorkiesnummers medewerkers) te vergeten.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
42  43  44  45  ...  47