Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Genomineerden Etnische Zaken Vrouw en Manager Nederland 2010 bekend

6 oktober 2010 - De businessclub Etnische Zaken Vrouwen Nederland (EZVN) reikt op 9 oktober 2010 voor de zesde keer de award voor de Etnische Zaken Vrouw Nederland en de Etnische Vrouwelijke Manager Nederland uit.

Lees verder  |  Reageer

Opnieuw flinke daling faillissementen

6 oktober 2010 - Het aantal faillissementen is in het derde kwartaal van 2010 met twintig procent afgenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De afname van het aantal faillissementen is het grootst in de provincie Friesland en het kleinst in de provincies Groningen en Zeeland.

Lees verder  |  Reageer

Innovatieve bedrijven gaan eerder over de grens

5 oktober 2010 - Een derde (32 procent) van de Nederlandse MKB-ondernemingen werkt samen met ondernemingen in het buitenland of heeft dit in het verleden wel eens gedaan. Zij die succesvol internationaliseren, zijn in de regel ook de meest innovatieve bedrijven.

Lees verder  |  Reageer

MVO Nederland start onderzoek naar betrokken ondernemen

4 oktober 2010 - Ruim de helft van de bedrijven in Nederland investeert tijd, geld en kennis in maatschappelijke initiatieven. Waar gaat die inzet heen en wat levert het de bedrijven en de samenleving op?

Lees verder  |  Reageer

Ondernemers steunen kabinet Rutte/Verhagen

4 oktober 2010 - VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland steunen het nieuwe kabinet onder leiding van premier Mark Rutte. Het regeerakkoord is een duidelijke keuze voor gezondmaking van de overheidsfinanciën en versterking van de economie. Dat is de beste weg naar een goede toekomst van Nederland.

Lees verder  |  Reageer

Zzp'ers koesteren ondernemerschap - maar zijn slecht voorbereid op risico's

1 oktober 2010 - Zzp’ers laten zich niet door een crisis uit het veld slaan. Zij kiezen bewust voor ondernemerschap en 88 procent zou dat ondanks de crisis opnieuw doen. Dat bijstand voor zelfstandigen (Bbz) hen in geval van een dip kan helpen, is amper bekend.

Lees verder  |  Reageer

Groeiprijzen voor sociale ondernemers

30 september 2010 - Op 27 september vond in Utrecht de slotbijeenkomst plaats van het Oranje Fonds Groeiprogramma. Veertien sociale ondernemers ontvingen uit de handen van de Prins van Oranje en Prinses Máxima, beschermpaar van het Oranje Fonds, hun 'groeidiploma'.

Lees verder  |  Reageer

Is de verwarring rondom ‘goed werkgeverschap’ bijna voorbij?

30 september 2010 - Werkgevers draaien steeds vaker op voor kosten als gevolg van ongelukken van werknemers die op het eerste gezicht niet direct met het werk te maken hebben. In toenemende mate worden werkgevers geacht te weten welke risico’s hun medewerkers lopen en deze adequaat te verzekeren.

Lees verder  |  Reageer

SER-advies biedt duidelijkheid over ondernemersstatus zzp'er

29 september 2010 - Platform Zelfstandige Ondernemers is verheugd over de heldere conclusies in het concept SER-advies over de zzp'er. Daarin wordt onderstreept dat de zelfstandige zonder personeel unaniem gezien wordt als ondernemer. 

Lees verder  |  Reageer

Wat is het ‘Slimste bedrijf’ van 2010?

29 september 2010 - Op 30 november 2010 organiseert MKB Krachtcentrale de wedstrijd ‘het Slimste Bedrijf van 2010’. De verkiezing van de winnaar vindt plaats tijdens de Energiedag 2010 in Arnhem.

Lees verder  |  Reageer

Werkgevers: mevrouw Jongerius vergist zich

28 september 2010 - FNV voorzitter Jongerius vergist zich als zij zegt dat werkgevers een douceurtje krijgen van bijna een miljard euro. In de begroting kan de FNV lezen dat er sprake is van per saldo een lastenverzwaring voor bedrijven van honderden miljoenen euro's door oplopende zorgkosten.

Lees verder  |  Reageer

Geef marktpartijen sleutel tegen leegstand kantoren

27 september 2010 - Marktpartijen moeten veel meer verantwoordelijkheid krijgen om zelf de leegstand van kantoren tegen te gaan. Het moet daarvoor aantrekkelijker worden te kiezen voor bestaande panden in plaats van nieuwbouw. De VNG pleit daarom voor invoering van een 'private SER-ladder'.

Lees verder  |  Reageer

Genomineerden Mediabedrijf van het Jaar bekend

27 september 2010 - FD Mediagroep, Radio 538 en André Rieu Productions BV zijn de drie genomineerden voor de award ‘Mediabedrijf van het Jaar’ die op 30 september op het Nationaal Omroepcongres zal worden uitgereikt.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven in problemen door nieuwe geluidregels

23 september 2010 - Vele duizenden bedrijven produceren vanaf 1 januari - zonder het zelf te weten - te veel geluid. Op die datum wordt namelijk hun milieuvergunning definitief vervangen door het Activiteitenbesluit. Dit besluit is voor veel bedrijven strenger dan hun huidige vergunning.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
235  236  ...  237