Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Herstel MKB pas weer verwacht in 2011

20 september 2010 - Ondanks het toegenomen optimisme in het MKB herstelt het MKB dit jaar nog nauwelijks van de gevolgen van de diepe val van de wereldhandel. Met een afzetgroei van 0,5 procent, blijft het MKB flink achter bij de drie procent groei van het grootbedrijf.

Lees verder  |  Reageer

ZZP-markt trekt verder aan

19 september 2010 - In het kielzog van de Nederlandse economie trekt ook de ZZP-markt langzaam weer aan, zo blijkt uit de Yoxa Interim Monitor. Eén op de drie ZZP-ers constateert op dit moment een toename van het aantal interim-opdrachten.

Lees verder  |  Reageer

'Scheepvaart in gevaar door daling vrachtprijzen'

17 september 2010 - De scheepvaartindustrie is de financiële crisis nog niet te boven. Het merendeel van de belangrijkste spelers in deze industrie verwacht dan ook dat de vrachtprijs het komende jaar verder zal afnemen, waardoor de sector nog verder onder druk komt te staan.

Lees verder  |  Reageer

Berk: ‘Zet geen hek om Nederland’

16 september 2010 - Een nieuwe industriepolitiek, waar de Tweede Kamer gisteren een hoorzitting over hield, moet niet leiden tot een hek om Nederland. In fiscaal opzicht is dat soms al het geval, wat ten koste gaat van het vestigingsklimaat van Nederland.

Lees verder  |  Reageer

Industrie heeft last van internationale concurrentie

14 september 2010 - Ruim een derde (37 procent) van het bedrijfsleven heeft in de afgelopen twee jaar te maken gehad met globalisering in de kernactiviteiten, zoals productiekrimp door internationale concurrentie en verplaatsting van productie naar lage-lonen landen.

Lees verder  |  Reageer

OR cruciaal bij veranderprocessen in organisaties

14 september 2010 - Het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie organiseert op 16 september een seminar over medezeggenschap en organisatievernieuwing. Tijdens dit seminar wordt het eerste exemplaar van het boek 'Medezeggenschap en organisatieontwikkeling; vier scenario’s in de praktijk’ van Van Gorcum uitgereikt.

Lees verder  |  Reageer

Herstel bedrijfsleven hapert, export trekt aan

13 september 2010 - Na een krachtig tweede kwartaal hapert het herstel van het Nederlandse bedrijfsleven in het derde kwartaal. Het ondernemersvertrouwen zakt weer terug onder nul. Voornaamste reden is de tegenvallende ontwikkeling in de bouwsector en zijn toeleveranciers.

Lees verder  |  Reageer

Vijf toeristische ondernemers genomineerd voor VVV innovatieprijs 2010

13 september 2010 - Tijdens het VVV Jubileumcongres op 30 september in Heerlen staat het ondernemerschap in de vrijetijdseconomie in Nederland centraal. In het Parkstad Theater presenteert de VVV de bezoekers een uitdagend en inspirerend programma.

Lees verder  |  Reageer

Finalisten Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2010 bekend

10 september 2010 - De finalisten voor de prestigieuze titel Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2010 zijn bekend. Op dinsdag 7 september zijn op het kasteel van Universiteit Nyenrode tijdens een intensieve Jurydag de vijftien finalisten bekend gemaakt.

Lees verder  |  Reageer

Kids in bizz groot succes onder topondernemers

9 september 2010 - De wervingscampagne van Stichting Jong Ondernemen om meer (top)ondernemers voor de klas te krijgen, kan met recht een succes genoemd worden. In totaal droegen bijna 330 begeleiders de afgelopen tijd hun kennis en ervaring op het gebied van ondernemerschap over aan basisschoolleerlingen.

Lees verder  |  Reageer

Keurmerk ZZP'ers en freelancers

9 september 2010 - Vanaf 1 september bestaat er een nieuw keurmerk voor zelfstandig werkende professionals. Het keurmerk is belangrijk voor opdrachtgevers en klanten, omdat het hen onder meer de zekerheid biedt dat bij deze ZZP'ers en freelancers aandacht voor verdiensten (profit) hand in hand gaat met respect voor mensen (people) en zorg voor natuur en milieu (planet).

Lees verder  |  Reageer

Nieuwe test helpt ondernemer in organisatieontwikkeling

8 september 2010 - SBMC Organisatieadviseurs heeft een groeimodel ontwikkeld voor ondernemers. Het model laat zien dat een ondernemer in het MKB gemiddeld vijf stappen doormaakt in de ontwikkeling van zijn organisatie. Om het model concreet te maken is er ook een test ontwikkeld die laat zien in welke fase de onderneming zich ten aanzien van diverse disciplines bevindt.

Lees verder  |  Reageer

MVO Nederland organiseert marktplaats voor betrokken ondernemers

7 september 2010 - Hoe kunnen bedrijven zinvol bijdragen aan maatschappelijke initiatieven en daar zelf ook van profiteren? Daar gaat het om tijdens Wereldz 2010. De tweede editie van het evenement staat in het teken van bedrijven en gemeenten.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijfsleven blij met tracébesluit A4

2 september 2010 - "Het bedrijfsleven in Zuid-Holland viert feest," aldus directeur Bert Mooren van VNO-NCW West. "Na 45 jaar gedoe is het tracébesluit A4 Midden-Delfland definitief. Hierdoor kan in april 2011 met de aanleg van de snelweg tussen Delft en Schiedam worden begonnen en zullen in 2015 de eerste auto's over de weg rijden."

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
230  ...  231