Indien deze e-mail niet goed weergegeven wordt, klik dan hier

BusinesscompleetBeste abonnee,

Nog net voor het einde van het jaar mag ik je het jaaroverzicht van BC.nl over 2012 presenteren.
Hieronder vind je een overzicht van de 12 artikelen uit het afgelopen jaar, die jullie als lezers van BC.nl met de meeste interesse hebben gelezen.

Dit is overigens de laatste nieuwsbrief van BC.nl voor dit jaar.
De volgende nieuwsbrief verschijnt op 2 januari 2013.

Veel leesplezier met het jaaroverzicht!
Met vriendelijke groet,


Rikco Pardoen
Redactie BusinessCompleet.nl

11 feiten over seks op het werk

Het is altijd een pikant onderwerp: seks op het werk. Hoe vaak komt het eigenlijk voor? Wie zijn degenen die de affaires hebben? En hoeveel wordt er op het werk naar porno gekeken? Arienne Cohen deed er onderzoek naar bij meer dan 2.000 werkenden en trok 11 opmerkelijke conclusies.

Nieuwe regels voor facturen
Per 1 januari 2013 geldt er een aantal nieuwe factuureisen. Het is goed om daarvan tijdig op de hoogte te zijn. Je kunt dan - als dat nodig is - de nodige aanpassingen doorvoeren.

Gratis Online Boekhouden nu echt mogelijk
BusinessCompleet.nl introduceert samen met Triodor Software en Alfa Accountants en Adviseurs, Social Bookkeeping. Een nieuwe generatie boekhoudsoftware. Dit is de eerste, volledig gratis, online bedrijfsoplossing voor het MKB.

Wat te doen bij ziekmelding na arbeidsconflict
Het komt helaas geregeld voor: werknemers die zich ziekmelden na een conflict met een leidinggevende. Voor jou als werkgever is het lastig in deze situatie te handelen zonder dat het conflict escaleert. Lees wat je kunt doen bij ziekmelding na arbeidsconflict.

Verplichte wijzigingen in je administratie
Je bent ondernemer en je wil daarom ook het liefst maar 1 ding: ondernemen. Echter, je word daarnaast geacht je (financiële) administratie op orde te hebben èn te houden. In de komende periode dien je een aantal (wets-)wijzigingen in je administratie door te voeren.

14 antwoorden over de BTW-verhoging

Per 1 oktober 2012 wordt de BTW verhoogd van 19 naar 21 procent. Wat betekent dit voor jou? In welke situatie moet je welk tarief toepassen? Je krijgt duidelijkheid hierover in 14 handige vragen en antwoorden.

8 alternatieven voor een banklening
Financiering krijgen bij de bank blijft lastig voor MKB-bedrijven. Gelukkig zijn er nieuwe financieringsbronnen in opkomst, waardoor het steeds makkelijker wordt om op een andere manier financiering te krijgen.

Nieuw kabinet hervormt drastisch
In het regeerakkoord van VVD en PvdA wordt eindelijk gekozen voor hervormingen op belangrijke beleidsterreinen zoals woningmarkt, arbeidsmarkt en pensioenen. Intussen gaat het niet goed met de economie.

Top 5 apps voor starters
Een eigen zaak beginnen levert een hoop stress op. Dit moet gebeuren, dat moet worden geregeld. Gelukkig helpen apps op smartphones en tablets starters een handje. Zoals slimme urentellers voor klussen/projecten. Zelfs ondernemers skills kunnen worden bijgeschaafd als je de beste handige apps gebruikt.

Ondernemers kunnen meer halen uit website
Onderzoek wijst uit dat maar weinig ondernemers tevreden zijn over hun positie op Google. Daarnaast heeft maar een kwart van het MKB zijn website aangepast voor mobiel en zijn ondernemers zich er überhaupt niet goed van bewust dat zij omzet kunnen genereren via hun website. Er zijn dus nog veel kansen voor MKB'ers in de online wereld.

Meer business met 35 Twitter-tips
Het lijkt erop alsof er vele zelfbenoemde experts zijn die je met alle plezier vertellen hoe je Twitter kunt gebruiken om je business te laten groeien en miljoenen te verdienen. Jammer genoeg kunnen maar zeer weinigen van hen laten zien dat hun ideeën ook echt werken. We geven je 35 Twitter-tips die wel werken.

Top 10 zuinige bestelauto's
Een groot deel van de kostprijs van een product zit vaak in de bezorgkosten. Een zuinige bestelauto helpt ondernemers om deze kosten te drukken. In alle segmenten kunnen MKB'ers en ZZP'ers tegenwoordig zuinige en milieuvriendelijke modellen vinden. We geven je de Top 10 zuinige bestelauto's.