Nieuwsbrief 2015
Als de afbeeldingen of tekst van dit bericht niet goed zijn weergegeven kunt u deze link volgen.

Juridische
zaken
Digitale
zaken
Operationele
zaken
Financiële
zaken
Commerciële
zaken
BC.nl
24 DEC 2015

Redactie:
Rikco Pardoen
Huib Hikke
BC.nl
2015: Tel je zegeningen

Het is weer de tijd voor jaaroverzichten in de media. Met mooie herinneringen aan 2015 als het verrassende goud
van Dafne Schippers op de 200 meter en aan momenten van afschuw als de kille moorden in Parijs.

Ook als ondernemers blikken we terug op 2015. Net als vele collega's mogen wij gelukkig onze zegeningen tellen.
Er is veel animo voor onze workshops, voor ons boekhoudpakket, voor onze kennisbank, voor onze nieuwsbrieven
en voor de inbreng van onze kennispartners. Heel veel dank daarvoor!

2016 wordt voor BC een jaar om voort te bouwen op dit succes. Dat betekent onder meer hard werken aan een nog mooier gratis boekhoudpakket en aan een agenda vol zinvolle gratis workshops. We hebben er zin in, maar gunnen ons toch eerst een paar vrije dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw.

We wensen jullie hele fijne kerstdagen en een mooi 2016. Proost alvast!


Fabienne van Vuuren
Mede-oprichter BC.nl

Volg BC.nl ook op Twitter, Facebook en LinkedIn


PS: Maandag 4 januari is BC.nl weer open.15 toppertjes uit 2015

ABCOUDE - 2015 was qua wetgeving behoorlijk onrustig voor ondernemers . Er is nogal wat op de schop gegaan zoals bijvoorbeeld de ontslagprocedures. Het is voor ondernemers dan een uitdaging om steeds tijdig volgens de nieuwe regels te handelen. BC.nl hoopt dat we samen met onze kennispartners je hebben kunnen helpen aan
nuttige informatie voor je bedrijfsvoering. Een overzicht van 15 'toppertjes' uit onze nieuwsbrieven in 2015.


1) Bedrijfsinformatie op je website: wat is verplicht? 2) 5 manieren van ontslag volgens de nieuwe regels 3) Belastingdienst streng op naleving urencriterium

Je website is je online visitekaartje. Het is belangrijk om je bezoekers via de website goed te informeren. Wij willen je erop wijzen dat er wettelijke verplichtingen zijn waaraan je website dient te voldoen. Een overzicht.

Door de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) zijn de regels omtrent ontslag gewijzigd. De correcte vormen op een rij.

Wie gebruik wil maken van aantrekkelijke fiscale voorzieningen als de zelfstandigenaftrek moet kunnen bewijzen dat hij/zij ook daadwerkelijk zelfstandige is. Het urencriterium is hiervoor een belangrijke toets.

4) Kostenaftrek voor werkplek thuis beperkt 5) Op tijd kopen of leasen zakenauto scheelt veel geld 6) 21 tips om stress de baas te blijven

Wie als ZZPer aan de slag gaat, staat voor de keuze wat voor hem de beste werkplek is. Uit financieel oogpunt is dat vaak in het begin een kamer thuis. De fiscus werkt dan helaas niet echt mee.

De timing bij het aanschaffen of leasen van een zakenauto wordt de komende maanden cruciaal. Wat staat er op de politieke agenda dit jaar en wat verandert er vanaf 2016?

Stress is ook ondernemers niet vreemd. Een beetje druk kan je helpen beter te presteren, maar het moet niet teveel worden. Daarom 21 tips om je stress de baas te blijven.

7) 10 foute redenen voor een eigen bedrijf 8) Zo geeft u cybercriminelen geen kans 9) Truc om bijtellingskosten te omzeilen naar de prullenmand

Zon 30 procent van de ondernemers stopt al na een jaar. Niet iedereen is geschikt voor het ondernemerschap. Dit zijn 10 verkeerde redenen voor een eigen bedrijf.

Ondernemers zijn helaas een gemakkelijk doelwit voor cybercriminelen. Welke soorten digitale criminaliteit zijn er en hoe kunt u zich hier tegen wapenen?

De Hoge Raad tikte onlangs een ondernemer op de vingers die dacht de fiscus te slim af te zijn toen hij onder een naheffing wilde uitkomen. Hij had meer dan 500 privkilometers gereden en geen bijtelling betaald.

10) Geniale innovatie merkt sluipverbruik 11) Wat is het verschil tussen een boekhouder en een accountant? 12) Veel ondernemers krap gehuisvest

Een droom is uitgekomen voor Peter de Bie van Ipsum Energy. Zijn idee is om het energieverbruik van apparaten op afstand te detecteren zowel thuis als op het werk, inclusief sluipverbruik. Sleutel voor de oplossing is een geniaal algoritme van de TU Twente.

Ondernemers gebruiken de termen boekhouder en accountant vaak door elkaar. Toch zit er verschil tussen. Een accountant kan wel boekhouden maar een boekhouder kan niet alles wat een accountant kan..

ZZP'ers werken vaak vanuit huis omdat het goedkoop en makkelijk is. Toch kleven er nadelen aan, geven deze zelfstandigen aan. De ruimte om als bedrijf te groeien is vaak letterlijk te klein. Ook blijkt de representativiteit soms een punt van zorg.

13) Nieuwe ontslagregels treffen hoge inkomens onevenredig 14) Gebruik jij de werkkostenregeling slim? 15) 40 procent facturen te laat betaald

Om rond te blijven komen na ontslag, moeten mensen met een hoog inkomen twee keer zo snel een nieuwe baan vinden als mensen met lagere inkomensniveaus. Dat is het gevolg van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid die sinds 1 juli van kracht is.

De tijd van de bonussen en kerstpakketten komt er weer aan. Alle werkgevers vallen sinds begin dit jaar verplicht onder de werkkostenregeling (WKR). Veel zaken kun je nu onbelast vergoeden en verstrekken aan je werknemers. Dit zijn de regels.

Nederland heeft met 24 dagen de op twee na kortste binnenlandse betalingstermijn van West-Europa. Dat is maar liefst 10 dagen korter dan het West-Europese gemiddelde.

Juridische zakenDigitale zakenOperationele zakenFinanciële zakenCommerciële zaken
KennisbankWorkshopsGratis online boekhoudenAgentschap NL. Ministerie van Economische Zaken atradius nuon aon wpe ARAG Please DTG REGUS KPN